Kroppsholdning

Skrevet av Lena Brun.

Posture.jpg

Kroppsholdning er vel noe de færreste av oss går rundt og tenker på daglig.  En liten titt i speilet sier meg at min ikke er helt etter læreboka. Jeg krummer nakken og stresser i vei og synker sammen i sofaen eller godstolen i en behagelig halvmåneform når dagens gjøremål er gjort. Resultatet blir en lite rank og stolt holdning. 

Det er flere gode grunner til at riktig kroppsholdning bør komme i fokus:

  • Mindre vondt i rygg og nakke. Når musklene trenes slik at vi får en riktig kroppsholdning vil det bli mindre belastning på ryggsøylen. Sterke muskler og sener tar mere av støyten og vi får også mindre spenninger i musklene som har blitt feilbelastet.
  • "Tryller" bort noen valker fra magen. Rett deg opp og ta en titt i speilet. Du kan tydelig se at det gjør underverker for midjemålet. Jo mer vi luter oss og synker sammen jo større ser magen ut.
  • Lettere å puste. Ta deg en kjapp gåtur og vær bevisst på kroppsholdningen. Legg merke til at det er lettere å trekke pusten helt ned i magen når du går. Riktig pusteteknikk er viktig. Ikke minst når man trener. Det gjør oss mer utholdende. Nok oksygen til musklene under trening gjør at løpeturen går lettere. Riktig holdning får også opp hurtigheten. Merkbart også på en vanlig gåtur
  • En rank holdning gjør noe for selvfølelsen... Hjernen kan lures til mye. Når du retter deg opp og løfter blikket kjenner man seg sterkere. Du utstråler trygghet og selvsikkerhet. Det blir lettere å smile til verden. Bare prøv, det skader ikke 😊

 

Riktig kroppsholdning må trenes opp. De riktige musklene må aktiveres og styrkes igjen. Det kreves trening og bevisstgjøring for å komme i mål. Ultratone har et eget stykeprogram som heter Posture. Be om å få prøve det neste gang du er i salongen. Det finnes også gode øvelser på nettet som man kan gjøre hjemme. Trener du på helsestudio kan du legge inn noen øvelser i programmet som fokuserer på dette.

Lykke til 😊