Finn Treningsglede hos UltraBody

Skrevet av Lena Brun.

IMG_7116 (002).jpg

Fysisk trening defineres på wikipedia som ønske om forbedring eller vedlikehold av fysisk form. Målet er å bli raskere, sterkere og mer utholdende. Dette krever systematisk trening med høy intensitet.

Fysisk aktivitet vil i følge wikipedia til forskjell fra trening kunne defineres som lystbetont kroppslig bevegelse. Det kan være en skitur i marka med familien, sykkel til jobben, gåtur med venner, dans og lek med ungene.

Det er et paradoks at stadig flere trener, men samtidig blir vi mindre fysisk aktive. Vi gjør altså mer av det rutinepregede og mindre av det lystbetonte for å bedre helsen og komme i form.

Leser man Helsedirektoratets kostråd vil man finne fasit på hva helserådet i dag anser for å være riktig mengde trening og aktivitet for voksne, normalvektige mennesker. Terskelen for helsefremmende aktivitet bør for de fleste være helt overkommelig: 30 minutter daglig moderat aktivitet som tilsvarer intensiteten til lystbetont kroppsbevegelse. 

Hvilke faktorer påvirker og begrenser aktivitetsnivået vårt?

  • tidsklemma
  • fysiske begrensninger pga overvekt, sykdom eller skade
  • manglende lyst og mestringsfølelse
  • for store og urealistiske mål

All forskning sier at fysisk aktivitet og riktig brennstoff i riktig mengde er bra for både fysisk og psykisk helse, og bidrar til å holde vekten stabil. 

UltraBody er et alternativ for å nå målet og kan være en motivator som gjør det lettere å komme i gang med fysisk aktivitet. 

En norsk forskningrapport konkluderer med at elektrisk muskelstimulering tilsvarer moderat fysisk aktivitet og øker forbrenningen under og opptil 24 timer etter behandlingen. Videre sier rapporten at elektrisk muskelstimulering kan være en alternativ trening, enten for inaktive, overvektige eller som overgang eller supplement til annen trening. 

Elektrisk muskelstimulering brukes medisinsk for å trene opp svekket muskulatur og som smertelindrende behandling ved muskel- og leddplager. Det er en skånsom treningsform som ikke overbelaster muskulaturen.

Ultratoneapparatet som brukes hos UltraBody simulerer forskjellige øvelser. Styrken / belastningen på øvelsen tilpasses hver enkelt, og apparatet utfører øvelsen mens du ligger i ro. I løpet av et behandlingsforløp på 10 behandlinger vil du merke at du tåler mer og blir sterkere. Behandlingen er smertefri og alle øvelser blir utført uten feilbelastning. Du unngår skadeavbrekk som følge av overbelastning. Treningen er så skånsom at de aller fleste tåler den selv om man har fysiske begrensninger som hindrer vanlig trening. Samtidig er treningen effektiv og vi ser raske resultater på målebåndet. En behandling for midjen, 30 minutter, simulerer flere forskjellige mageøvelser og trener også kjernemuskulaturen. Treningen stiller ingen krav til deg. Du kan ligge å lese, høre på musikk eller slappe av mens apparatet gjør jobben. Mange kommer rett fra jobb eller i lunsjpausen og tar behandlingen. For mange er det et deilig avbrekk som gir energi i en hektisk hverdag. Du kan trene hele kroppen på 30 minutter, ypperlig som vedlikehold av muskulaturen, men er målet at du skal ned i buksestørrelse eller opptrening av spesifikke områder anbefaler vi maks 2 områder pr behandling. Feks mage/ rygg, rumpe/ lår. Som ved vanlig trening anbefaler vi 2 - 3 behandlinger i uka. All trening er ferskvare, også trening hos oss. Vedlikehold må til. Enten som egentrening eller vedlikeholdstimer hos oss. Økt energi som følge av treningen vil for en del være nok til at de blir mer aktive ellers også. Mange velger likevel å komme til oss pga det velværet en behandling gir. 

For vektreduksjon vil kombinasjon av trening og kostendringer være avgjørende for og lykkes. Vi har matplaner som tilpasses ditt behov for energiinntak. Ingen sultekurer eller strenge dietter, men riktig drivstoff for din kropp, tilpasset alder, kjønn og fysisk aktivitet. 

Velkommen til en gratis prøvetime og uforpliktende prat 😊 

 

IMG_6644 (002).jpg